Sidebar

logo Riko logo ENERGREEN
KOSILICE
Kosilice RIKO su namijenjene košnji trave i raslinja uz cestu, na brijegovima vodenih kanala i drugdje gdje sa običnim kosilicama ne možemo uspješno i sigurno pokositi vegetaciju. Moguće ih je montirati na traktor, Unimog ili neko drugo radno vozilo primjerene veličine i težine sa hidrauličnim ili kardanskim pogonom. Montirani sa prednje (serija kosilica KP), bočne (serija kosilica UHR i BK), zadnje strane (serija kosilica KS) ili na sanduk vozila (serija kosilica K i KK) osiguravaju veliku preglednost, jednostavan rad i pouzdanost. Ako kosilici zamijenimo kosionu glavu nekim od dodatnih priključaka upotrebljivost kosilice se povećava na čišćenje kanala, rezanje granja, odbacivanje snijega…
Za vas proizvodimo kosilice već više od 40 godina.


                   
NAPRAVA ZA POPRAVAK OGRADE
Naprava za popravak ograde NPO je univerzalni priključak namijenjen nabijanju i izvlačenju čeličnih stupića i ispravljanju i montiranju odbojne ograde. Ugrađujemo ju na prednju ili zadnju stranu radnog vozila (kamion, Unimog, traktor…) sa ugrađenom hidrauličnom napravom. Ugradnjom svrdla funkcionalnost naprave povećavamo i na bušenje rupa za stupove svrdlima promjera do 300 mm i dubine 1000 mm.
NPO je naprava dugog eksploatacijskog vijeka, niskih troškova održavanja i velike pouzdanosti.
Isprobajte ju i vi…                         
ČETKE ZA POMETANJE
Četka za pometanje je naprava namijenjena čišćenju pijeska i prašine sa svih vrsta prometnica, gradilišta i javnih površina posebno nakon završetka zimskog posipavanja ceste te kao priprema prije nanošenja novog sloja asfalta. Vrlo je jednostavna i pouzdana, malih troškova održavanja, a velike učinkovitosti. Pogon četke je preko kadranskog izvoda vozila ili preko hidraulične naprave vozila (Unimog, traktor, univerzalno radno vozilo- JCB…).Ugradnjom dodatnih opcija još više povećavamo funkcionalnost četke (tank za vodu – protiv dizanja prašine, bočna četke – gruba četka za čupanje trave, spremnik za smeće – za lakšu kontrolu smeća,…).

                      
DROBILICA GRANJA
Drobilica granja je stroj namijenjen drobljenju granja i otpadnog drveća promjera čak i većeg od 200 mm (ovisno o modelu i proizvođaču). Isporučiva je u nekoliko osnovnih verzija: kao stroj na prikolici ili gusjenicama sa vlastitim motorom (proizvođač Vandaele – Belgija) i kao priključak na trotočkovni sistem traktora i kardanski pogon (RIKO). Ubacivanje materijala se vrši hidraulički pokretanim valjcima dok je brzina drobljenja podesiva. Preko okretne izlazne cijevi drobljeni materijal se izbacuje u prirodu ili direktno na sanduk nekog vozila. Po želji se verzija stroja na prikolici (Vandaele) može isporučiti na okretnom postolju i sa rudom podesivom po visini (omogućava transport stroja osobnim automobilom, traktorom, kombi vozilom ili kamionom).0d preko 20 različitih modela stroja za drobljenje granja sigurni smo da ćemo pronaći idealan stroj i za vas.

                      
ENERGREEN - STROJEVI ZA OBAVLJANJE NAJTEŽIH ZADATAKA
ENERGREEN, jedan od začetnika ovog inovativnog sektora, nudi cijeli niz tehnološki naprednih strojeva koji zadovoljavaju moderne zahtjeve sigurnosti i performansi koje zahtijeva tržište. Potpuni opseg i raznolikost dodatne opreme nudi korisniku rješenje za svaku vrstu posla. Gamu proizvoda sačinjavaju programi ROBO i ILF.

logo Robo
ROBO daljinski upravljani strojevi za obavljanje najtežih zadataka. Energreen je osnovao tehničku jedinicu ROBO specijaliziranu za dizajniranje strojeva za rad na velikim kosinama uz ceste i autoceste, na teško dostupnim terenima i močvarnim područjima, za probijanje neprohodnih terena i šumskih područja. Dakle, koriste se u svim onim teškim situacijama u kojima je rad tradicionalnim strojevima nemoguć.
Proizvođač je u ovoj kategoriji ponudio pet proizvoda: RoboZERO, RoboECO, RoboGREEN, RoboMAX i RoboPOWER. Najbitnije karakteristike na koje se fokusirao proizvođač su daljinsko upravljanje svim funkcijama stroja uključujući rad i sve radne operacije (operater pomoću daljinske jedinice upravlja strojevima sa sigurne udaljenosti u potpunosti kontrolirajući situacijom) i rad na velikim kosinama (kosine čak do 55°). Ovisno o modelu i veličini stroja moguće ih je osim klasičnim malčerom opremiti visokoučinkovitim šumskim malčerom, snježnom ralicom, odbacivačem snijega, bio-drobilicom, prednjim utovarivačem, priključkom za bušenje kanala, rezačem panjeva, četkom za čišćenje...


logo ILF
ILF – profesionalni izbor za svaku primjenu predstavlja Europski visoko tehnološki proizvod namijenjen održavanju zelenih površina zahvaljujući odličnim radnim karakteristikama. Prvenstveno namijenjen održavanju riječnih nasipa, zelenih površina uz ceste i autoceste i drugdje gdje tradicionalnim strojevima i alatima to nije moguće uz maksimalnu sigurnost i iskoristivost. Prednosti vozila ILF u odnosu na traktor su prikazana u filmu u prilogu. Različiti modeli od najmanjeg modela ILF 1000 na koji je moguće priključiti veliki broj priključaka (preko 15 različitih priključaka – od kranske kosilice 5m i 7m, malčera, snježnog pluga, posipača, snježne freze, prednjeg utovarivača…), zatim modela ILF S1200 na gusjenicama, modela ILF S1500 i ILF R1500 na koje je serijski ugrađena kranska kosilica 8m, 10m ili 12m, pa sve do modela ILF B2000 na koji je serijski ugrađena kranska kosilica dužine čak 17m. Na svaki od navedenih modela je moguće priključiti veliki broj priključaka tako da se njihova upotrebljivost povećava te bi time morali zadovoljiti sve zahtjeve korisnika. To su sigurno najkompletnija komunalna vozila na tržištu. Ako nam ne vjerujete pogledajte filmove u prilogu.


OSTALA OPREMA
BRIZGALJKA ZA BITUMEN MB Motorna brizgaljka za bitumen namijenjena je brizganju bitumenske mase na asfaltnu podlogu. Upotrebljava se za popravak asfaltnih površina ili za izradu nove asfaltne površine. Bitumenska masa se pumpa i zagrijava u bačvi koja je postavljena na kolicima zajedno s agregatom za brizganje, a brizga pomoću ručno vođene dizne i bezstupanjske regulacije raspršuje stožasti snop. Za pogon se upotrebljava zračno hlađeni benzinski agregat SUBARU ROBIN.
Može biti isporučena sa ili bez kolica.

POLIP P-3M Polip P-3M sa 6 lopata koristimo na hidrauličnim utovarivačima za utovar starog željeza, kamena ili podobnih rasutih materijala. Za rad je potrebno polip priključiti na ručicu veznim članom a još je bolje da je utovarivač opremljen rotatorom.Zapremnina polipa je 250 litara dok je dozvoljeno opterećenje 1000 kg.
 

.